​Kyndelmissegudstjeneste med lys og pandekager

Udgivet tor d. 19. jan 2023, kl. 15:00
Forsidenyhed

Havdrup kirke indbyder til stemningsfuld kyndelmissegudstjeneste i kirken torsdag den 2. februar kl. 17-18 med bål og stearinlys, sang og pandekager.

Kyndelmisse betyder egentlig lysmesse, og dagen var en festdag i kirken i middelalderen. Og på landet gjorde man forrådet op på denne dag, hvor halvdelen af vinteren er gået, og så fejrede man ”kjørmesgilder” med suppe, flæsk og pandekager.

I Havdrup begynder ”lysmessen” udenfor på kirkegården, hvor alle tænder lys ved bål og fortsætter ind i kirken, som kun er oplyst af stearinlys. Til gudstjenesten synger vi alle de gode vintersalmer. Fra den folkelige tradition holder vi dog kun fast i pandekagerne, som bliver serveret ved bålet udenfor efter gudstjenesten.

Kyndelmissegudstjenesten træder i stedet for gudstjeneste søndag den 29. januar.