Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Havdrup Kirke
We create relations

Det er fedt at have sit eget træ

Det er fedt at have sit eget træ
Udgivet ons d. 22. mar 2023, kl. 15:48
Grøn kirke

Katrine, Josefine og Mathilde fra 8. x har plantet træer på præstegårdsjorden i dag. I regn og rusk, men humøret fejler ikke noget:

”Det er fedt at have sit eget træ, som man kan cykle ud og kigge på og tænke: Det plantede jeg for nogle år siden”, siger Josefine, og de to andre piger nikker.

Det er konfirmanderne i Havdrup skoles x- og y-klasse, som har plantet Tørsttræer og Fuglekirsebær bag kirken og præstegårdshaven i Gl. Havdrup som led i konfirmationsforberedelsen. 

Præst Kristine er i sit es, når hun begejstret viser sin hånd med regnorme frem, og kirke- og kulturmedarbejder Anette holder glad et lille træ med alle dets mange fine rødder strittende ud i luften. Det skal i jorden lige om lidt.

”Så kan konfirmanderne jo vende tilbage, når de bliver voksne, og blive gift under et træ, de selv har plantet, ler Kristine.

Plantesessionen afsluttes med, at alle danner kreds om den nye x-lund og sammen siger trosbekendelsen og fadervor. Og så kan konfirmanderne tage hjem igen, en helt særlig oplevelse rigere.