Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Havdrup Kirke
We create relations

Hulvej og Præsteeng åbnet for offentlig adgang

Hulvej og Præsteeng åbnet for offentlig  adgang
Udgivet tor d. 25. maj 2023, kl. 15:19
Forsidenyhed

Onsdag den 24. maj kl. 15 blev den sti færdig, som skulle indvies kl. 18. Der blev knoklet til det sidste. 

Vejret var fuldstændig fantastisk denne skønne majaften, og det summede af god stemning og behagelig nysgerrighed bland alle de mange fremmødte fra den nærmeste omegn. 

Den helende have og natur at færdes i

Præst Kristine bød velkommen og fortalte om projektets tilblivelse og hele processen med at få de mange idéer udviklet, godkendt og realiseret gennem de sidste 5 år: 

- Vi vil som kirke skabe "natur at færdes i" for havdrupperne. Og vi vil skabe en kirkegård, der går fra at være sorgens have til at være en helende have, omgivet af skønhed. 

- Vi forestiller os hulvejen fra kirkegården til Præsteengen som en slags rituel vandring gennem hulvejens mørke, en slags livmor, ud til præsteengen som symbol på håb og vækst, sagde Kristine.

Kunstprojekt: fællesskabsgivende rum

Bagefter fortalte samtidskunstner Karin Lorentzen om det kommende kunstprojekt på Præsteengen: 

- Jeg har sammen med Havdrup Kirke søgt og fået et skitsehonorar fra Statens Kunstfond til at lave et forslag til jer. Men det handler ikke om at lave en bronzeskulptur eller noget i den stil. 

- Jeg vil være med til at skabe steder for samvær mellem menneske og natur og omsætte de idéer, jeg får af jer til "fællesskabsgivende rum", så kom endelig til mig med alle jeres drømme og forestillinger om, hvad I kan bruge engen til.

Værsgo! Det er vores fælles have

Kristine sluttede med en stor tak til menighedsrådet for at være med på, at der ikke er så langt fra tanke til handling og for at være så støttende i hele arbejdet, før hun indbød alle til at træde stien for første gang frem til shelter-pladsen, hvor 3 gode mænd fra mænd&mad trakterede med hotdog og en håndholdt. 

- Gå og nyd, sum og snak, det er jeres, det er vores fælles have. Præsteengen er nu åben for offentlig adgang med shelters og bålfade, bare brug det, men værn om det. Der er vand og toilet på kirkegården, resten må I selv tage med.