Vintersolhvervsvandring med pilgrimsgruppen

Mandag d. 21. december 2020, Kl. 07:00 til kl. 09:00
Solrød Strand, Østre Strandvej, 2680 Solrød Strand
Pilgrimsgruppen i Havdrup kirke

Vi vandrer fra mørket til lyset denne morgen, hvor solen står op ude over vandet kl. 8.38.  Vi vandrer i stilhed og når lyset bryder igennem og solen er på vej, synger vi sammen.

Vi mødes ved is-huset på Østre Strandvej kl. 7.00. Tilmelding er ikke nødvendigt. Vi går med behørig afstand og i grupper á 10.

Tag godt med tøj på, en plasticsæk at sidde/ligge på, evt lidt morgenmad og varmt at drikke.

Solhvervet har fra gammel tid været fejret og markeret her i Norden. Vi står den 21. december helt ude i den yderste bue af årets ellipse, den længste nat og den korteste dag. Her slutter alting og her begynder alting. Jesu fødsel er lagt her af samme grund. Fordi han som frelseren kommer med håb, lys og ny begyndelse.  Dagen er som en port, hvor vi kan tage afsked med det gamle og skue ind i det nye, med stilhed i sjæl og hjerte.