Velkommen til foredrags-sæson 2019-2020

 

Næste foredrag:

Tirsdag 14. januar 2020 kl. 19.30

Sognepræst Otto Lundgård fortæller om Storm P.

Storm P. bliver af mange danskere betragtet som noget særligt dansk – og det var han såmænd også.  Og også når det gjaldt hans kristne tro. Vel talte han ikke ofte om sin tro, men lod den alligevel komme til udtryk på sin egen måde, og én af måderne var hans kunst, der den dag i dag er blevet noget nær fælleseje.  Også i dette træk synes vi at kende ham, måske fordi vi i disse personlige træk også genkender noget af os selv.

At han rent privat omtalte sine malerier som ”små, skikkelige altertavler” giver os også lejlighed til at møde hans tro i malerierne, hvor også humoren møder os i sit slægtskab med en af troens stærkeste udtryk: barmhjertigheden.

Tegningen af vagabonden, der ærbødigt tager hatten af ved synet af Bethlehemsstjernen over grantræet er kendt og elsket af mange; men også i glade malerier af klovner og artister lader Storm P. sin tro komme i udtryk, så det giver indtryk, selv når det handler om død og begravelse.  Så mød op og mød mennesket og kunstneren Robert Storm Petersen på en måde, der måske er anderledes og alligevel ikke.

 

Sidste foredrag i sæsonen:

Torsdag 19. marts 2020 kl. 19

I forbrydelsens verden

Foredrag med Bent Isager-Nielsen, som har haft en livslang og omfattende karriere som politiinspektør, efterforskningschef og tidligere drabschef i Politiets Rejsehold. I sin tid indenfor Politiet var han en garvet efterforskningsleder med talrige opklaringer af alvorlige forbrydelser bag sig. Han har nærstuderet seriemordere og voldtægtsforbrydere, bl.a. hos ​FBI og Scotland Yard – for at forstå motiverne bag forbrydelserne. Læs om foredraget her

​-----------